Țigla ceramică este unul dintre cele mai vechi sisteme de acoperișuri folosite de om. Învelitoarea ceramică are o durată mare de viață, 80 – 150 de ani și necesită întreținere minimă. Acest lucru face ca țigla ceramică să fie o opțiune viabilă și sigură. Un material unic ce permite instalarea acoperișului cu pantă de la 30º . 

Țigla ceramică este rezistentă la temperaturi scăzute și protejează cel mai bine casa de ger. Avantajul învelitoarei din ceramică, pe lângă longevitate, este unul estetic. Aceasta își menține frumusețea tradițională, aerul mediteranean și nu-și pierde din calitățile tehnice de-a lungul anilor.

Izolare termică și fonică

Țigla ceramică este un bun izolator termic. Aerul circulă liber sub plăcile ceramice, asigurând un microclimat favorabil în perioada caldă a anului. Iarna menține căldura în interior, contribuind la reglarea temperaturii. Este un bun izolator fonic, oferă o atmosferă plăcută în locuință, fără zgomote din exterior. 

Material ecologic

Țigla ceramică este fabricată din gropi de argilă, produs 100% natural. Astfel, este o învelitoare ecologică, reciclabilă, care nu conține substanțe toxice. Țigla ceramică nu are emisii poluante și este eficientă din punct de vedere energetic. Așadar economisești facturile! 

Rezistență maximă

Țigla ceramică are o medie de viață: 100-150 ani, dacă este îngrijită corect. Învelitoarea este rezistentă la condiții meteorologice extreme, umiditate și reacții chimice diferite (poluare, excrementele păsărilor), radiație solară, temperaturi ridicate, foc și nu putrezește. Plăcile de argilă nu-și estompează culoarea în timp. 

Aspect tradițional

Țigla ceramică oferă prestigiu tradițional și pondere estetică. Inspirat din stilul spaniol și mediteranean, oferă un aspect deosebit. Fiind un material mai costisitor, oferă fiabilitate maximă. Cu un design elegant și formă exclusivistă, ai o selecția de culori, stiluri, modele și texturi variate.